Heb je last van buikpijn, een opgeblazen gevoel, maagklachten, obstipatie, zuurbranden of diarree? Buikklachten kunnen heel wat oorzaken hebben. Een osteopaat gaat op zoek naar de exacte oorzaak om je zo doeltreffend van je buikklachten te verlossen.
Vind meteen een osteopaat voor buikklachten
Of lees meer over:
Osteopathie en buikklachten
Met welke buikklachten naar de osteopaat?
Buikklachten kind
Tarieven en terugbetaling
Osteopathie en buikklachten
Heb je last van maag- of darmklachten? Dan kan je zeker en vast bij een osteopaat terecht. Osteopathie vertrekt namelijk vanuit een holistische visie. Aangezien alle spijsverteringsorganen met elkaar verbonden zijn, is het altijd interessant om het lichaam als één geheel te bekijken.
Tijdens de behandeling onderzoekt een osteopaat je lichaam op functiestoornissen zoals blokkades of doorbloedingsproblemen en verhelpt deze via manuele technieken.
Bij buikklachten zal er ook naar je middenrif worden gekeken. Deze scheiding tussen je borst- en buikholte ligt vaak aan de oorsprong van ademhalingsstoornissen, bewegingsverlies of een mindere doorbloeding van de organen in je buik.
Buikpijn, een opgeblazen gevoel, constipatie, maagklachten, reflux,… Het zijn veelvoorkomende buikklachten. Een osteopaat kijkt op zijn eigen manier naar je klacht en richt zich daarbij niet enkel op het gebied waar je pijn of last ervaart. Door de oorzaak van je klachten te lokaliseren en aan te pakken, word je op een doeltreffende manier geholpen.
Met welke buikklachten naar de osteopaat?
Je kan met veel verschillende maag- en darmklachten bij de osteopaat terecht.
Spijsverteringsproblemen
Soms komt maagzuur opnieuw omhoog in de slokdarm, wat kan leiden tot brandend maagzuur en een slechte, zure smaak in de mond. Brandend maagzuur komt heel vaak voor en gaat meestal ook gepaard met een branderig gevoel ter hoogte van de borst.
Verder kan een slechte doorbloeding of een blokkade in je lichaam ook zorgen voor een opgeblazen gevoel. Door de beweeglijkheid te verbeteren en mogelijke blokkades weg te werken, pakt een osteopaat zo je spijsverteringsproblemen aan.
De osteopaat denk ook aan mogelijke voedingsintoleranties of aan het aanpakken van een negatieve levensstijl. Zo worden alle stoorzenders aangepakt!
Darmklachten
Spastisch colon, ook wel het prikkelbare darmsyndroom (PDS) genoemd, is een functionele maagdarmklacht. Bij het prikkelbare darmsyndroom is er sprake van overgevoeligheid van de darmwand, wat klachten geeft zoals buikpijn of een onregelmatige stoelgang. De oorzaak kan variëren van stress tot een bepaalde voedselintolerantie of andere verstoringen.
Middenrifklachten
Je middenrif is je belangrijkste ademhalingsspier. Normaal trekt deze samen bij het inademen en ontspant deze terug bij het uitademen. Bij ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie is er sprake van een te snelle of te diepe ademhaling.
Dit geeft een gevoel van benauwdheid, duizeligheid en algemeen gevoel van spanning en paniek. Dankzij zachte rekoefeningen kan een osteopaat de beweeglijkheid van het middenrif vergroten. Om angstklachten zo goed mogelijk aan te pakken, kan ook worden samengewerkt met een psychotherapeut voor angst of een kinesist voor relaxatietherapie.
Vind meteen een osteopaat voor buikklachten bij jou in de buurt.
Buikklachten kind
Buikpijn is een vaak voorkomende klacht bij jonge kinderen. Omdat ze soms nog te klein zijn om aan te tonen waar ze precies last van hebben, gebruiken kinderen vaak de algemene term ‘buikpijn’. Dit kan echter variëren van pijn tot krampen, obstipatie, diarree tot veel lucht in de darmen of overgeven.
Een kinderosteopaat zorgt via zachte, manuele technieken voor een goede beweeglijkheid van de organen en een goede doorbloeding in het lichaam. Daarnaast wordt ook gekeken naar het voedingspatroon. Soms kan een aangepast dieet, zeker bij voedselintoleranties, ook al een deel van de klachten oplossen.
Osteopathie is vooral nuttig bij zeurende of terugkerende buikkrampen bij kinderen. Bij acute buikpijn raadpleeg je best eerst een dokter!
Tarieven en terugbetaling
Hoeveel osteopathie voor buikklachten kost, hangt af van de duur en intensiteit van de osteopathiesessies. Gemiddeld betaal je voor een sessie bij de osteopaat € 50 voor een half uur. Neem voor de exacte tarieven een kijkje op de persoonlijke pagina van je osteopaat.
Voor een bezoek aan de osteopaat heb je geen doktersvoorschrift nodig. De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van osteopathie. Contacteer je ziekenfonds of lees hier meer over de terugbetalingsvoorwaarden voor osteopathie.
Verberg informatie over osteopaat voor 'Buikklachten' -
Vind een osteopaat voor 'Buikklachten'